Smoking Kopen

Wilt u een roken kopen voor een speciale gelegenheid, zoals een gala of een huwelijk? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Een roken is namelijk een bijzondere outfit die vraagt ​​om de juiste accessoires en een goede bepaalde dresscode van de gelegenheid waarvoor je hem draagt. In deze tekst leggen we u uit waar u op moet letten bij het kopen van een roken en welke opties u heeft.

1. Het model van het roken

De eerste stap bij het kopen van een rokend model is het kiezen van het juiste model. Grofweg heeft u daarbij de keuze tussen een doublebreasted en een singlebreasted model.

Een doublebreasted smoking, ook wel met vier of zes knoppen genoemd, heeft een uiterlijk uiterlijk en is vooral geschikt voor galavoorstellingen en andere traditionele gelegenheden. Een model met één rij knopen - met één knoop - is wat meer casual en kan bijvoorbeeld ook worden gedragen naar een receptie of een brunch.

Daarnaast is ook het materiaal van belang: katoen of wol zijn mogelijke keuzes voor de basis van roken. Als u zeker ook nog een glimmende stof en onthullende details kiest, zoals een satijnen sjaalkraag of revers, zult u zeker de aandacht trekken.

2. Accessoires bij het roken

Een roken vraagt ​​om een ​​aantal specifieke accessoires die de outfit compleet maken. Denk bijvoorbeeld aan een vlinderdas van een plastron, manchetknopen en zwarte lakschoenen met een harde zool. Houd er rekening mee dat dit alles binnen uw budget past, want deze accessoires kunnen soms aardig in de kosten lopen.

3. De juiste maat

Een roken moet als gegoten zitten. Laat u daarom altijd opmeten voordat u overgaat tot aankoop. U wilt namelijk niet dat de mouwen te kort zijn of dat de broek te wijd zit. Ook de lengte van de pantalon is belangrijk: die mag enkel op de schoenen vallen.

Als u uw roken op maat wilt laten maken, houd dan rekening met een termijn van enkele weken. Bestel uw roken daarom op tijd, zodat u ook enige schatting nog kunt laten doorvoeren.

4. Kledingvoorschrift

Bij het kopen van een smoking is het belangrijk om te weten wat de dresscode is van de gelegenheid waarvoor u hem draagt. Is het bijvoorbeeld een black-tie-evenement, dan zijn er strikte regels die u in acht moet nemen. Draag in dat geval een vlinderdas, een wit overhemd en in lijn met de traditie zwarte lakschoenen.

Gaat het om een ​​iets feestelijker feest, dan kunt u gerust zijn in een singlebreasted variant die verschijnt. Het is in dit geval wel belangrijk om een ​​goed overhemd te dragen. Een overhemd dat te ruim is of te strak zit, kan namelijk afbreuk doen aan de uitstraling van uw roken.

5. Budget

Een roken is over het algemeen niet goedkoop. Reken erop dat u voor een nieuw roken minimaal enkele honderden euro's neerlegt. Dit hangt natuurlijk ook af van de kwaliteit van het materiaal, de afwerking en accessoires.

Als uw budget beperkt is, kunt u ook roken huren. Dit heeft vaak een stuk voordeliger en zo u toch een prachtige outfit voor een speciale gelegenheid. Toch blijft het kopen van een roken als investering voor een eigen roken zeker een zeer goede optie.

In deze tekst hebben we u uitgelegd waar u op moet letten bij het kopen van roken. Denk eventueel aan het model van roken, de accessoires, de juiste maat, de dresscode en uw budget. Een gekocht of op maat gemaakt roken kan u jaren plezier bieden op chique gelegenheden. Het is daarom absoluut de moeite waard om in een goed roken te investeren.